Utolsó látogatás: Pontos idő: 2010.09.09. 20:29

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Új tagok bemutatkozása
HozzászólásElküldve: 2009.05.25. 09:12 

Kérnék minden új tagot, hogy ha van kedve, ide írjon egy pár sort magáról, munkájáról, eddigi pályafutásáról, következő terveiről, hogy jobban megismerhessük egymást.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólás témája: Re: Új tagok bemutatkozása
HozzászólásElküldve: 2009.05.25. 13:11 

MacAcademia (és Almalap):
Ferenczy Gábor az előző cég és az utóbbi weblap nevében. Ráhajtottunk az egyes számú pártoló tagságira :) (http://web.mac.com/gaborferenczy/)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.05.25. 14:35 

Kazari Gyula, Antwerpen -bol, fcpug alapito tag: en foglalkozom grafikaval, animacioval es vagassal is, termeszetesen ezt mind Mac-en - sot van amikor egyszerre tobbon is ;)
FCS-t nagyon szeretem FCSrv-t napi szinten hasznalom, es emellett a masik nagy kedvenc az After Effects.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.05.25. 15:14 

Bezdan Zsolt vagyok. Moszkvaban elek. A FCS t napi szinten hasznalom es a FCPt 1.2 verzio ota gyakorlatban is tanulmanyozom.
(persze most illene ezt a hosszu idot nem a lassu felfogasommal hanem a rendszer gazdag lehetosegeivel megmagyarazni:)..)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.05.25. 23:25 

szemenyei bálint zsolt-nak hívnak, röviden szbzs
- 42 éves,
- eredetileg ELTE prog.mat.-on végeztem (az abszolutóriumot megszereztem, de máig nem államvizsgáztam le), ez alapján inkább műszaki beállítottságú lehetnék, de ismerőseim szerint ellenkezőleg,
- jó pár (>10) évig (sz)ámítógépi grafikával/animációval/vfx-szel foglalkoztam (Animex, Varga Stúdió, Loonland, Post Edison, ...),
- az elmúlt kb. 5 évben vágóasszisztensként dolgozom (inkább filmes vonalon, de tv-s produkciókban is részt vettem),
- pár éve elvégeztem az MTV segédoperatőri-kameraman(n)i tanfolyamát,
- tavaly (2008 tavaszán) az iStyle-ben (a Csábi János által vezetett) "FCPro6 Level 1" tanfolyamra jártam, a végén sikeres vizsgát tettem,
- van egy mikrócégünk (2 ember): makettfilm kft.; legális FCS2, Shake ill. Adobe Web Premium CS 3.3-as szoftvereket használunk a saját munkáinkhoz,
- "sajnos" a legtöbb megrendelésre végzett munkát Avid Media Composer-en (ill. kistestvérén az Avid XPress-en) végzem, amit számomra az adott produkció szokott (a hw környezettel együtt) biztosítani, azaz a gyakorlati FCS2-es tudásom/tapasztalatom elég "sekélyes" (mondjuk az "avidnek" (a lehetőségeinek) is csak egy "részhalmazát" ismerem/használom)

ps. ezen bemutatkozásomból sejthető: néha rám jön a "grafománia"

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.09. 21:08 

Operatőrféle lennék. Van egy saját Kft.-m ( egyszemélyes :) ) Kamerákat adok bérbe, meg ilyenek. :)
Vágok is néha, de csak ha nagyon muszály. :) Természetesen FCS-el.
Voltam FCS2 Lvl1 tanfolyamon, meg vizsgán is, de megbuktam. :D ( szerintem a világon elsőként bukott meg valaki ebből :P )
Nagyjából ennyi.
Ha van kérdésed, csak nyugodtan :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.19. 20:08 

Szekeres Zoltán vagyok, 2002 óta aktív FCP felhasználó, napi szinten dolgozom elsősorban a Final Cut Pro-val, ezért az FCS egyéb részeit elég felületesen ismerem, de azért elboldogulok :-)
A vágást még Media100 XR-en kezdtem '98-ban és most is vágóként dolgozom.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.19. 20:41 

Üdv Doki! Te is a Media100-on kezdted? Még nálunk is az volt az elsö NLE gép-szoftver kombó.
Egy Macintosh 7500-as sorozatú csodamasinán. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.20. 09:04 

Szia
Ja, csak én 9600 PPC-n dolgoztam. Régi szép idők :-)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 11:06 

A szinkronpokolban dolgozom hangmérnökként, lassan 20 éve tapasztalom, hogyan teszik tönkre ezt a szép szakmát. Eredetileg operatőrnek készültem, de az élet és a felvételik közbeszóltak, a Pannóniában kamerásként kezdtem, majd hangmérnök lettem. Ezután sokáig nem vettem gépet a kezembe, majd néhány éve újra elkezdtem fotózni és májusban a vérem nem hagyott nyugodni, vettem egy Canon vixia HF S10-es AVCHD kamerát. Most próbálom bepótolni az elvesztegetett időt. Minden érdekel, ami kép és hang.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Chili 2009.11.07. 00:10-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 13:05 

Üdv a club-ban Chili! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.23. 22:54 

Sziasztok!

20 éves vagyok és a munkámat csak a videó vágással tudnám elképzelni.
A vágó szakmában elengedhetetlen, hogy tisztába legyek a technikákkal, de engem sokkal inkább a videó lelkiereje mozgat.

Itt az egyik munkám amit még pc-n csináltam adobe premiere pro alatt. Borzasztó sokat kell még fejlődnöm.

http://video.google.com/videoplay?docid=8768130613897924576

Pár hónapja teljesült az egyik álmom és végre final cut-on szorgoskodhatok.

Üdv a fcpug hungary csapatnak és további sikeres munkát!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.24. 22:20 

Sziasztok. Én 30 éves vagyok, jó 10 éve kezdtem Nagykanizsán operatőrködni és vágni. Közben elvégeztem a PTE televízió-műsorgyártó szakát és Budapestre kerültem. Főleg a Magyar Televíziónak és a RTL-nek dolgozunk, de mennek anyagaink külföldre is. Eleinte Adobe Premier-en, majd későbbiekben AVID XPress Pro-n és Media Composer-en csiszolgattam a vágási ismereteimet. Az utóbbin a munkahelyemen vágok, priviben viszont a Final Cut Studio 2-t használom. Főleg a Motion és a DVDSP szofvereket, de a privát vágásaimat is egyre inkább a FCP-ra tolom át.
Örülök a FCPUG-nak és köszi a BeszMac-es segítségeket is.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.01.13. 16:27 

Boros Ignác vagyok és bár nem "friss" tag, még újnak érzem magam az FCP közösségben. Hivatásomat tekintve elektronikus grafikusnak mondanám magam, tehát nyomkodok minden video (és/vagy) grafikai alkalmazást ami akár egy mezei PC-n, vagy MAC-en elmegy :) .
MAC-kel és FCP-val csak egy éve foglalkozok, és sajna el kell ismernem, hogy sokkal munkabiztosabb mint egy fullextrás PC. Muszáj lesz egybe beruháznom. :|
Örülök neki, hogy létrejött egy ilyen netes kommuna, ahol sokmindenki tud infót és tapasztalatot adni, kapni. 2005 óta vágok és sajnos nem volt soha olyan lehetőségem, hogy az "öregektől" tanuljak. Pedig ez nekem nagyon hiányzik.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Iggyboy 2010.01.25. 16:05-kor.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.01.13. 18:55 

Udv Ignác, isten hozott a klubban :)

olyan ember nincs aki mindent tud, eppen azert jok ezek a forumok, lehet kerdezni es valaki ugyis mindig segit...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.02.19. 18:06 

Sziasztok!

Nagy Sándor vagyok. 39 éves történelem szakos középiskolai tanár, akinek az átka, hogy szeret a gépen időt tölteni, fotók és családi videók szöszmötölésével. 2007 március óta használom akkori alap MacBook hófehérkémet, aki már néhány családi Hi8-as kazetta digizésében segített az i- család progiaival. Azonban a család jelenlegi HD-ra dolgozó Sony Camcordere már valószínűleg FCP-s területekre visz.
Ez két megoldadnó feladatot ad:
1. Meg kell tanulnom a programot!
2. Kell egy új gép, mert a jelenlegin az intel 950 karija már nem elég az FCP-nek

Szóval jöttem tanulni :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 16 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC [ nyi ]

Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás: